English Vocabulary for (SSC CGL Tier-I) Previous Year Online Test

English Vocabulary for (SSC CGL Tier-I) Previous Year Online Test Hello Students, आज हम आपके लिए SSC CGL Online Test लेकर आये हे, जो आपके आने वाले SSC CGL Exam के लिए उपयोगी साबित होगा, Students आप लोग इस SSC CGL Vocabulary को Competitive एग्जाम के लिए भी तयारी कर सकते है, So Students आप लोग अच्छे से पढ़ ले |

ज़रूर पढ़े:-

SSC CGL Previous Year Vocabulary 2015 -2020

Direction: In the following Question, Out of the four alternatives, Choose the One Which Best Expresses the Meaning of the given world and Mark it the Answer Sheet.

CGL Online Test 

1. QUEST
[i] Trial
[ii] Test
[iii] Search
[iv] Decision

Answer: {iii}

2. JEALOUS
[i] Proud
[ii] Lustful
[iii] Greedy
[iv] Envious

Answer: {iv}

3. DILIGENT
[i] Intelligent
[ii] Energetic
[iii] Industrious
[iv] Modest

Answer: {iii}

4. DESULTORY
[i] Diminish
[ii] For Sake
[iii] Random
[iv] Frugal

Answer: {iii}

5. MALADY
[i] Lady
[ii] Disease
[iii] Melody
[iv] Parody

Answer: {ii}

6. LANGUID
[i] Luxurious
[ii] Lively
[iii] Spirited
[iv] Lethargic

Answer: {iv}

7. DESPAIR
[i] Distress
[ii] Discourage
[iii] Disrupt
[iv] Hopeless

Answer: {iv}

8. LUXURIANT
[i] Class
[ii] Luxurious
[iii] Lush
[iv] Lovely

Answer: {iii}

9. CHASTISE
[i] Chase
[ii] Praise
[iii] Upbraid
[iv] Monitor

Answer: {iii}

10. FEEBLE
[i] Small
[ii] Weak
[iii] Playful
[iv] Pretty

Answer: {ii}

11. PAWN
[i] Pledge
[ii] Sponge
[iii] Scrounge
[iv] Hire

Answer: {i}

12. MAESTRO
[i] Novice
[ii] Genius
[iii] Admirer
[iv] Employee

Answer: {ii}

13. GENUINE
[i] Clever
[ii] Concern
[iii] Local
[iv] Authentic

Answer: {iv}

14. CONSORT
[i] Guide
[ii] Protect
[iii] Partner
[iv] Convoy

Answer: {iii}

15. ACCURACY
[i] Regain
[ii] Income
[iii] Return
[iv] Disaster

Answer: {ii}

16. ACCURACY
[i] Attachment
[ii] Cleverness
[iii] Agreement
[iv] Precision

Answer: {iv}

17. RELY
[i] Depend
[ii] Betray
[iii] Lean
[iv] Trust

Answer: {i}

18. CESSATION
[i] Pause
[ii] End
[iii] Resume
[iv] Start

Answer: {ii}

19. PREVIOUS
[i] Latest
[ii] Former
[iii] After
[iv] Earliest

Answer: {ii}

20. MAYHEM
[i] Excitement
[ii] Jubilation
[iii] defeat
[iv] Havoc

Answer: {iv}

21. ACQUIRE
[i] Renounce
[ii] Procure
[iii] Lose
[iv] Relinquish

Answer: {ii}

22. FILTHY
[i] Dirty
[ii] Immaculate
[iii] Spotless
[iv] Clean

Answer: {i}

23. MISTAKE
[i] Error
[ii] Accurate
[iii] Mistook
[iv] Precise

Answer: {i}

24. ANNOY
[i] Revoke
[ii] offend
[iii] Refuse
[iv] Lazy

Answer: {ii}

SSC Previous Year Vocabulary PDF in Hindi

 

 

 

Note: अगर आप अच्छी तैयारी करना चाहते है और 100% Success प्रप्थ करना चाहते है तो , हमारे Facebook Page ko Like करे और Latest Jobs और तैयार की जानकारी के लिए हमसे जुड़े रहे और किसी तरह की Help और सुझावों के लिए नीचे दिए हुवे Comment Box पर Comment करे, हम आपके Exams की तैयारी में पूरी Help करेंगे.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.